Β. Κοντοζαμάνης: Γιατί αποφασίστηκε η επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Β. Κοντοζαμάνης: Γιατί αποφασίστηκε η επίταξη ιδιωτικών κλινικών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδιωτικός τομέας δεν επιθυμούσε να παραχωρήσει κλίνες, γι’ αυτό και αποφασίστηκε ως ύστατο μέτρο η επίταξη δύο κλινικών, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η απόφαση για επίταξη ελήφθη καθώς είναι επιβαρυμένη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και πρέπει τα δημόσια νοσοκομεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τη λειτουργία τους για όλα τα περιστατικά.

Όπως ανέφερε, τα περιστατικά που είναι σε ιδιωτικές κλινικές θα μεταφερθούν σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «δίνεται μάχη» και τόνισε ότι είναι μέρος του συστήματος υγείας και ο ιδιωτικός τομέας. «Η επίταξη σημαίνει ότι προσθέτουμε στις δυνάμεις μας και αυτές τις κλίνες» υπογράμμισε.

Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους τίθενται πλέον στη διάθεση της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ενώ, αν και απεστάλη αίτημα, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό και επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, με τη σχετική διορία να εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης.

499 διασωληνωμένοι

Την Πέμπτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα (499). Επιπλέον καταγράφηκαν 59 θάνατοι.

Επίσης, ανακοινώθηκαν 3.227 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 774 στη Θεσσαλονίκη και τα 646 στην Αττική. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε χθες, Πέμπτη, και σε Σέρρες (156), Πέλλα (149), Δράμα (112), Πιερία (103), Ημαθία (109), Λάρισα (155) και Μαγνησία (107).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή