Ανεβάζει τους τόνους κατά Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζει τους τόνους κατά Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης απέρριψε τη συναινετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τοποθέτηση υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, το «σφυροκόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση είναι συνεχές και πολυεπίπεδο. Η υγειονομική, αλλά και η οικονομική κρίση που έρχεται, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, έχει μόνο έναν υπεύθυνο και είναι ο πρωθυπουργός. Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει την κόντρα με το Μαξίμου στο Κοινοβούλιο, καθώς θεωρούν πως μετά την πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα έχει μεσολαβήσει σχεδόν ένας μήνας που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει με το μέρος του μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Με δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου κοιτάζουν από τώρα προς τα Χριστούγεννα και ζητούν: την πλήρη κάλυψη του δώρου των εορτών των πληττόμενων εργαζομένων από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις. Ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών με το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Αφορά 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί. «Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή με τις υποτιθέμενες “νέες ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις” δήθεν εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη, από τους κ. Σταϊκούρα και Βρούτση. Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις και του Αλ. Τσίπρα, που με τους συνεργάτες του ετοιμάζουν τις επόμενες επισκέψεις σε πόλεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και τα νοσοκομεία τους παρουσιάσουν ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτή τη φορά να εστιάσει στην τηλεκπαίδευση που έχει ξεκινήσει στα δημοτικά σχολεία και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανήρτησε μια φωτογραφία από το χωριό Πεύκη του Πύργου, με πέντε μαθητές να κάνουν μάθημα σε εξωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας δύο κινητά. «Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας», ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα. Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν. Αντί να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες-τραπεζομάντιλα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν και στον Στ. Πέτσα για τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη Β. Ελλάδα: «Θα απαιτείται αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ό,τι δηλαδή έλεγαν πως είναι αχρείαστο όταν άνοιξαν άρον άρον και χωρίς σχέδιο τον τουρισμό. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας», σημείωναν χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή