Κατηγορίες από την αντιπολίτευση για «αργοπορημένη» επίταξη κλινικών

Κατηγορίες από την αντιπολίτευση για «αργοπορημένη» επίταξη κλινικών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση, αυτή τη φορά για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών από το υπουργείο Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει στο δημόσιο σύστημα υγείας από την έξαρση του κορωνοϊού.

Για «λειτουργικό black out» στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, έκανε λόγο ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση πως υιοθέτησε αργά «μια πρόταση που η Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν εισηγηθεί εδώ και καιρό».

«Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών πρέπει να γίνει με όρους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας των ασθενών. Ελπίζουμε να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις και προσχηματικές αντιδράσεις των κλινικαρχών» πρόσθεσε και κατέληξε ότι είναι η «ώρα της συστράτευσης όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του Συστήματος Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μείνει όρθιο το ΕΣΥ». 

Καθυστέρηση στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών καταλογίζει πάντως και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αφού η κατάσταση, στη Θεσσαλονίκη, έφτασε σε αδιέξοδο. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν ο ιδιωτικός τομέας, όχι μόνο να μη μετέχει στον αγώνα κατά της πανδημίας, αλλά και να εκμεταλλεύεται με απαράδεκτες οικονομικές χρεώσεις την κατάσταση, με την ανοχή της κυβέρνησης».

«Η χθεσινή ΚΥΑ για την απασχόληση ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ με πολύ ευνοϊκούς όρους αποδεικνύει την ιδεοληψία και την ανικανότητα της κυβέρνησης, που επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτε για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων» συμπληρώνει καλεί την κυβέρνηση να μονιμοποιήσει «τώρα» το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων που έχει την εμπειρία και τη γνώση της λειτουργίας τους.

«Αναγνωρίστε έμπρακτα την προσφορά του προσωπικού του ΕΣΥ, με την ένταξή τους στα βαρέα-ανθυγιεινά και τη χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων. Χρήματα βρίσκει η κυβέρνηση για αυτούς που θέλει» καταλήγει.

Aπό την πλευρά του, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο», αφού η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού» και ζητά  «η κυβέρνηση να επιτάξει όλες  τις μονάδες ιδιωτικών κλινικών και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή