Βουλή: Από την αντιπροεδρία, στη μάχη κατά του κορωνοϊού ο Γ. Λαμπρούλης
ΚΚΕ

Βουλή: Από την αντιπροεδρία, στη μάχη κατά του κορωνοϊού ο Γ. Λαμπρούλης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Θετικά σχόλια εντός του Κοινοβουλίου προκάλεσε η σημερινή πρωτοβουλία του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Γ. Λαμπρούλη, να ζητήσει εγγράφως και επισήμως από τον Πρόεδρο της εθνικής αντιπροσωπείας προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντα του ως εκλεγμένο μέλος του Προεδρείου της Βουλής (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος), ώστε να μπορέσει με την ιδιότητα του ως γιατρός – πνευμονολόγος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νοσοκομείο της Λάρισας, στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ καλεί όλους τους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας, ώστε να δώσουν «τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας».

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον κ. Κ. Τασούλα ο έκτος αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΚΚΕ και γιατρός – πνευμονολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κύριε Πρόεδρε, Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου. Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ».

Και ο κ. Λαμπρούλης προσθέτει: «Αισθάνομαι ότι πρέπει να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο. Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».