Μ. Χρυσοχοΐδης: Να κερδίσουμε 10 μέρες για το σύστημα υγείας

Μ. Χρυσοχοΐδης: Να κερδίσουμε 10 μέρες για το σύστημα υγείας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων στάθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, τονίζοντας πως «το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

Σημείωσε δε ότι η αστυνομία θα ελέγχει κάθε σημείο συνάθροισης, επισημαίνοντας πως θα πάει όπου χρειάζεται για να μηδενίσουν οι εστίες μετάδοσης.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει». Υπογράμμισε επίσης ότι η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη.

«Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε 10 μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά. Από γιορτές, η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα» συμπλήρωσε.

«Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό – νομό και πόλη – πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 1 Δεκεμβρίου.

Τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή, φαίνεται δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να επιβαρυνθούν περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, αρχίζοντας από τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή