Νέο ΑΣΕΠ: Πότε έρχεται και τι αλλαγές φέρνει

Νέο ΑΣΕΠ: Πότε έρχεται και τι αλλαγές φέρνει

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βασικές αλλαγές θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο ΑΣΕΠ και το καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εμβληματική μεταρρύθμιση και ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί το 2021 και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στη διαβούλευση, για τις θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ το νομοσχέδιο προβλέπει την επιλογή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μέσω γραπτού διαγωνισμού στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει α) εξέταση γνώσεων με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή με ανάπτυξη κειμένου ή με συνδυασμό των δύο καθώς και β) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Σημειώνεται πως η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται απόψε και σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή