Πάιατ: Πολυετής η διαδικασία για τα F-35

Πάιατ: Πολυετής η διαδικασία για τα F-35

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ «καλωσορίζουν» το ελληνικό ενδιαφέρον για απόκτηση μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ. Επισήμανε ότι «ο δρόμος για την απόκτηση F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα κτιστεί φυσικά πάνω στις επιτυχίες του προγράμματος αναβάθμισης των F-16».

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «έχουμε σημειώσει την υποστήριξή μας για την προμήθεια (F-35) και εργαζόμαστε μαζί και στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης που θα μπορούσε να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, να διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και να ενισχύει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ολες οι αναφορές για το αντίθετο είναι ψευδείς και αποτελούν παρερμηνεία της πολιτικής των ΗΠΑ». Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι η αμυντική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι «μία από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή