Στ. Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες – Τα δεδομένα για την εστίαση

Στ. Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες – Τα δεδομένα για την εστίαση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάσει των δεδομένων θα καθοριστεί πώς θα γίνει η άρση του lockdown, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ σημείωσε ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων, η οποία πάντως περιορίστηκε στη συνέχεια.

Όπως είπε, πλέον παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, ωστόσο θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.

Τόνισε δε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, είχε επίσης δηλώσει ότι «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα», αναφερόμενος στην άρση των μέτρων.

Εν αναμονή των εισηγήσεων για τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, επισημαίνοντας ότι ειδικά στις χαμηλότερες τάξεις, το ιικό φορτίο φαίνεται να είναι μικρότερο.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες.

«Δύσκολη εξίσωση» η εστίαση

Ως προς την εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «δύσκολη εξίσωση» και επανέλαβε πως, όταν ανοίξει, δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Διευκρίνισε ότι αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης για οικονομική τόνωση του κλάδου, ενδεχομένως με χαμηλότερο ΦΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είπε ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες νωρίτερα, ωστόσο υπενθύμισε ότι δεν υπήρχε τότε εισήγηση για lockdown.

Επιπλέον, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού, καταλογίζοντας απελπισία στην αντιπολίτευση.

Για ρύθμιση 120 δόσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε εξάλλου το δημοσίευμα της «Κ» για ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

Ως προς το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, τόνισε πως έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού αν το επιθυμεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή