ΣΥΡΙΖΑ: Ο «μαύρος» Νοέμβρης της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «μαύρος» Νοέμβρης της κυβέρνησης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συζήτηση του προϋπολογισμού στις 11 Δεκεμβρίου, όπου η πανδημία και οι υγειονομικές και οικονομικές συνέπειές της θα κυριαρχήσουν, στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν κάθε μέρα πολλά κομμάτια στο αντιπολιτευτικό παζλ. Τι επιχειρούν να αναδείξουν; Οτι ο Νοέμβριος ήταν «μαύρος», όπως ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αφού έκλεισε με το αρνητικό ρεκόρ των 1.780 θανάτων και παράλληλα το ΕΣΥ συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Οπως είχε δημοσιεύσει από χθες η «Κ», σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού ζητήθηκε τελικά η έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθούν σε αυτή οι Β. Κικίλιας, Ν. Χαρδαλιάς, Π. Αρκουμανέας και Σ. Τσιόδρας, ως τα πρόσωπα που έχουν μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπάρχουν «ερωτήματα για τον βαθμό που η διατήρηση ενός “παρασυστήματος” καταγραφής των κρουσμάτων σε “διπλά βιβλία” συνέβαλε στα θλιβερά αποτελέσματα των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών. Γεννιούνται, επίσης, ερωτήματα για το αν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην “επιτροπή εμπειρογνωμόνων” του υπουργείου Υγείας αφέθηκαν μέσα σε κρίσιμες στιγμές να αποφασίζουν “στα τυφλά”». Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως ζήτησαν από την πρώτη στιγμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των συνεδριάσεων, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση. Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι κρίσιμες υπηρεσίες του κράτους που διοικούνται από πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα στην κυβέρνηση, όπως ο ΕΟΔΥ, δρούσαν με τρόπο που υπονόμευε την αξιοπιστία των στοιχείων που χρησίμευαν ως βάση για τις αποφάσεις των αρμόδιων επιστημόνων».

Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση, η Ολγα Γεροβασίλη με επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κάνει λόγο για μπαράζ απευθείας αναθέσεων, χωρίς διαφάνεια και έλεγχο.

Σε αυτό το κλίμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναδείξει και τη φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, με πηγές να τονίζουν πως «το σπάσιμο του lockdown χωρίς μέτρα προστασίας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί επιστέγασμα του συνολικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση». «Ο πρωθυπουργός είναι ανθρώπινος, κάνει αυτό που κάνει κάθε Ελληνας, ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί με οποιονδήποτε Ελληνα, ποτέ δεν θα αρνηθεί να σταματήσει στον δρόμο να μιλήσει με οποιονδήποτε Ελληνα. Αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες και ας δουν άλλους πρωθυπουργούς που ήταν σε κότερα με πούρα», ήταν η απάντηση του Στ. Πέτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή