Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΟΔΥ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΟΔΥ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέχεια που δίνει στο θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων η εφημερίδα «Δημοκρατία». Αναφέρεται σε σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία που, όπως καταγγέλλεται, οδήγησε ουσιαστικά στο να θολώσει η πραγματική εικόνα της πανδημίας. Για «εγκληματικές ευθύνες» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας.

«Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. και αποκαλυπτόταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων… το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών», ανέφερε σε ανάρτησή του, συμπληρώνοντας πως «επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει. Οχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους πολίτες».

Για αυτογελοιοποίηση και αθλιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας. «“Ανακάλυψε” την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και βαφτίζει “αποκάλυψη” μια σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και έχει αναρτηθεί στη “Διαύγεια” εδώ και έξι μήνες και στην πλατφόρμα της Commission για δημόσιες συμβάσεις! Και έχει αναλυθεί δημοσίως από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ήδη από τη Δευτέρα, ότι η σύμβαση αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ. Ενα υποσύστημα δηλαδή που καταλήγει, όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών COVID-19».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή