Την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Αλ Σίσι

Την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Αλ Σίσι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας συζήτησαν χθες, στο Κάιρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι. Αθήνα και Κάιρο βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, που θα επιτρέψει μετασταθμεύσεις στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας είπε χθες ότι ο κ. Σίσι έκανε λόγο για ανάπτυξη «στρατιωτικής συνεργασίας και κοινής εκπαίδευσης» ανάμεσα στις δύο χώρες. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «εξετάσαμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων και απειλών με γνώμονα την προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου, προκειμένου τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών να διαφυλαχθούν με την ενδυνάμωση της αμοιβαίως επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του συζήτησε «θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό και αμυντικοτεχνικό τομέα». Αύριο, ο υπουργός θα παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης «Μέδουσα 10». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή