Χωρίς αναφορές στα εσωκομματικά η Φώφη Γεννηματά

Χωρίς αναφορές στα εσωκομματικά η Φώφη Γεννηματά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές σήμα όξυνσης της ρητορικής κατά της κυβέρνησης έστειλε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή τοποθέτησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, επιλέγοντας να μην ανεβάσει η ίδια τους τόνους «εντός των τειχών», μετά τις αναταράξεις που είχε προκαλέσει η ανακίνηση της συζήτησης για την ηγεσία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μαξίμου με βασικό άξονα την πανδημία.

Ενδεικτικό στοιχείο της πρόθεσης της Χαρ. Τρικούπη για κλιμάκωση του «σκληρού ροκ» αποτέλεσε το γεγονός ότι –πέρα από τα σημεία κριτικής που παγίως αναδεικνύει– η κ. Γεννηματά σήκωσε ψηλά στην ομιλία της το ζήτημα των επιδημιολογικών στοιχείων. Χρησιμοποιώντας μάλιστα οξείς χαρακτηρισμούς, μιας και έκανε λόγο για «επιλογή της κυβέρνησης να ελέγχει την πληροφορία, η οποία εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από τη Δικαιοσύνη». Σε ανάλογους σκληρούς τόνους κινήθηκε η ίδια και στο μέτωπο της οικονομίας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα στήριξης και σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός «δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα».

Οσον αφορά τα εσωκομματικά, η κ. Γεννηματά επέλεξε εκ νέου τον δρόμο της «ήπιας εκτόνωσης»: απέφυγε κάποιο ηχηρό μήνυμα προς το εσωτερικό ή ευθείες αναφορές στο θέμα των εκλογών για την ηγεσία, που ενδεχομένως θα προκαλούσαν αναζωπύρωση και όχι εξασθένηση του μετώπου. Αφησε, ωστόσο, αιχμές για… δεξιόστροφες προσπάθειες χειραγώγησης, μιλώντας για «ενόχληση του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου» από την αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη, αλλά και για «κέντρα και παράκεντρα που μεθοδεύουν ένα Κίνημα Αλλαγής διαρκώς χειμαζόμενο από εσωστρέφεια».

Αντιθέτως, πιο σαφή μηνύματα κατά του ανοίγματος του μετώπου της ηγεσίας εστάλησαν από στελέχη όπως ο Γ. Καμίνης και ο Β. Κεγκέρογλου, ενώ τη δική της σημασία είχε η παρέμβαση του Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος ζήτησε να κλείσει η συζήτηση περί μετάθεσης των εσωκομματικών εκλογών για μετά τον Νοέμβριο του 2021.   

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των «μετασεισμών» της Χαρ. Τρικούπη με την πρόσφατη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του, δεν έκανε καμία αναφορά στο ζήτημα κατά την τοποθέτησή του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή