Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγενία Τσουμάνη

Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγενία Τσουμάνη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, δικηγόρος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Η Τσουμάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.

Την περίοδο 2003-2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθώτων, την περίοδο 2004-2009 διετέλεσε γενική γραμματέας ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών, επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις εκλογές του 2007 συμπεριελήφθη σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη όμως το 2009 ως βουλευτής επικρατείας με το κόμμα της ΝΔ.

«Η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια από τις θέσεις της γενικής γραμματέως Ισότητας και ως βουλευτής επικρατείας της ΝΔ. Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα. Η απώλεια της μας γεμίζει θλίψη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια της Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα εκφράζοντας τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή