Στην κατεύθυνση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας η Ε.Ε.

Στην κατεύθυνση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας η Ε.Ε.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ξεκάθαρα στην κατεύθυνση των κυρώσεων κινείται η συζήτηση για την Τουρκία εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο διπλωμάτη.

«Δεν έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις από τον Οκτώβριο», σημειώνει η συγκεκριμένη πηγή, αναφερόμενη στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 1η Οκτωβρίου περί των προϋποθέσεων για μία θετική ατζέντα με την Άγκυρα και των συνεπειών της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με αυτές.

Ερωτώμενος αν αυτό σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτες οι κυρώσεις, ο ίδιος διπλωμάτης απαντά ότι «τα πράγματα κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση […] Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι περί κυρώσεων, εκτός αν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη στις επόμενες δύο ημέρες».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, η επιστροφή του Oruç Reis στο λιμάνι δεν αποτελεί κάτι αξιοσημείωτο στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.

«Το έχουμε δει ξανά και ξανά», αναφέρει. «Δεν το θεωρούμε σημαντική πρόοδο, ούτε ένδειξη αλλαγής της στάσης της Τουρκίας» απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ακόμα κείμενο στο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την Τουρκία, ανέφερε η ίδια πηγή. Όπως είπε, θα υπάρξει άτυπη συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών (COREPER) την Τέταρτη όπου θα γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή