Αλ. Τσίπρας: Οι ευθύνες θα καταγραφούν

Αλ. Τσίπρας: Οι ευθύνες θα καταγραφούν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την επόμενη Τρίτη, οπότε ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, στην Κουμουνδούρου έχουν βάλει στοίχημα να κερδίσουν αρκετό από το χαμένο αντιπολιτευτικό έδαφος. Η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, παρακολουθώντας στενά τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα στον εμβολιασμό σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας, όπου και εκεί σχεδιάζονται ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην επαναλαμβάνει πως «η κυβέρνηση απέτυχε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας», καθώς είναι η βασική γραμμή με την οποία κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την εκτίμηση πως «θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η ραγδαία επιδείνωση του τελευταίου μήνα, που είχαμε τέσσερις φορές περισσότερους θανάτους από ό,τι τους επτά πρώτους μήνες της πανδημίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συζήτηση που είχε με γιατρούς και λοιμωξιολόγους στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εφησυχασμό κυρίως από αυτούς που διαχειρίστηκαν με επικοινωνιακό τρόπο και χωρίς σχέδιο, με ερασιτεχνισμό αλλά και ιδεοληψία» την πορεία της πανδημίας. Συμπλήρωσε πως «είναι έλλειψη σχεδίου να ανοίγεις τον τουρισμό όπως τον άνοιξες και να έχεις ελλιπή τεστ», τονίζοντας ωστόσο ότι «είναι ιδεοληψία που την πληρώνουμε ως χώρα να επιμένεις να μην ενισχύεις το ΕΣΥ, να επιμένεις να μη συνταγογραφείς τα τεστ, να επιμένεις σε πολιτικές που προτάσσουν τα κέρδη των ιδιωτών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», τονίζοντας πως «όλα όσα ειπώθηκαν και θα ειπωθούν σε σχέση με τις ευθύνες είναι συζήτηση που θα συνεχιστεί, θα έχει βάθος χρόνου. Οι εγκληματικές ευθύνες είτε της αδράνειας, είτε της αμέλειας, είτε της ιδεοληψίας θα καταγραφούν», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι τώρα η ώρα να αναζητηθούν», με αφορμή δημοσιεύματα για εξεταστική επιτροπή. «Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Καμπανάκι στην κυβέρνηση χτύπησε η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στον Real FM, επισήμανε πως  «χωρίς οδικό χάρτη δράσης και απλά περιμένοντας το εμβόλιο θα μετράμε, δυστυχώς για πολλούς μήνες, απώλειες. Σε ανθρώπινες ζωές, που θα είναι το χειρότερο απ’ όλα, αλλά και απώλειες σε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το σχέδιό της για την επαναφορά στην κανονικότητα: «Με μαζικά τεστ, στη σωστή ιχνηλάτηση και στον έγκαιρο περιορισμό των κρουσμάτων, μπορούμε να έχουμε μέτρα που δεν θα είναι οριζόντια σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τα βασικά μέτρα προστασίας (μάσκα, τηλεργασία κ.λπ.) που πρέπει να διατηρηθούν παντού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή