Τετραμερής άσκηση νοτίως της Κύπρου

Τετραμερής άσκηση νοτίως της Κύπρου

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εικονιζόμενο ιταλικό αεροπλανοφόρο «Giuseppe Garibaldi» βρέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στα νότια της Κύπρου. Εκεί, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνεργασίας (QUAD) Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας και Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση τύπου PASSEX, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Εκτός από το «Giuseppe Garibaldi» συμμετείχε η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η φρεγάτα «Aconit» από τη Γαλλία και το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Ιωαννίδης» της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζί με ένα ελικόπτερο AW-139.

Οι τέσσερις χώρες, βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει, έχουν δεσμευθεί να προστατεύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα διεθνή ύδατα, αλλά και να καταγράφουν τυχόν αποκλίσεις του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η τετραμερής άσκηση πραγματοποιήθηκε ενώ λίγα μίλια δυτικότερα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνέχιζε τις έρευνές του στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή