Ξεκινούν και πάλι οι ανακρίσεις του Ειδικού Δικαστηρίου

Ξεκινούν και πάλι οι ανακρίσεις του Ειδικού Δικαστηρίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαφορά μίας μόνον ψήφου, το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε με πλειοψηφία τριών έναντι δύο ψήφων, ότι η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου που κληρώθηκε και παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την υπόθεση του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δεν μπορεί, κατά το στάδιο της ανάκρισης, να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου δεν προσβάλλεται και είναι αμετάκλητη, ενώ η ίδια η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός, Βασιλική Θεοδώρου είχε από την έναρξη της πρώτης κατάθεσης, του Ευάγγελου Βενιζέλου, ταχθεί υπέρ της δυνατότητας της να υποβάλλει ερωτήσεις μέσω της ανακρίτριας, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Εισαγγελικές πηγές, τόνιζαν, ότι η σχετική απόφαση είναι η πρώτη που έχει εκδοθεί για τέτοιο θέμα που αφορά τις δυνατότητες των εισαγγελικών λειτουργών, ενώ η παρουσία της εισαγγελέως στις ανακρίσεις για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και λοιπών, εμφανίζεται πλέον ως τυπική.

Μετά ταύτα όμως με την επίλυση αυτού του θέματος οι ανακρίσεις για την υπόθεση Novartis  και λοιπές, ξεκινούν και πάλι με τη συνέχιση της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει κληθεί για τις 11 του μηνός, ενώ στη συνέχεια έχει κληθεί σε κατάθεση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή