Κ. Σακελλαροπούλου: Τα παιδιά με καρκίνο είναι μικροί ήρωες

Κ. Σακελλαροπούλου: Τα παιδιά με καρκίνο είναι μικροί ήρωες

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο είναι μικροί ήρωες. Στο πλευρό τους, σύμμαχοι και υποστηρικτές, οι δυνατοί, γενναίοι γονείς τους» ανέφερε στο μήνυμα της, για τον παιδικό καρκινό στην εποχή της πανδημίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διεθνή ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ελπίδα».

Η κ. Σακελλαροπούλου εξήρε το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», τονίζοντας πως είναι ο θεσμός που αγκαλιάζει αυτά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

«Ακόμα και σε αυτή την περίοδο των πρωτόγνωρων δυσκολιών, τους προσφέρει ελπίδα, υποστήριξη και φροντίδα» πρόσθεσε.

Ολόκληρο το μήνυμα της Προέδρου

Η πανδημία έχει επηρεάσει ριζικά τις ζωές μας. Ο αναγκαίος περιορισμός κατ’ οίκον, ο φόβος της ανεργίας και οι συνακόλουθες οικονομικές δυσκολίες είναι η μια όψη του νομίσματος. Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ο φόβος της ασθένειας και των μακροχρόνιων επιπτώσεων που μπορεί να έχει για τον οργανισμό μας. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές αν ασθενήσουν από Covid-19. Οι οικογένειες με μικρά παιδιά ή νέους που υποβάλλονται αυτό το διάστημα σε θεραπεία για τον καρκίνο είναι κατανοητό να νιώθουν μεγαλύτερη αγωνία από ό,τι συνήθως. Είναι, ασφαλώς, καθησυχαστικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά που μάχονται κατά του καρκίνου δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από τον νέο ιό, αν και δεν παύουν να ανήκουν σε μια ευάλωτη κατηγορία του πληθυσμού. Η θεραπεία στην οποία υποβάλλονται, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών, τα καθιστά πιο ευπαθή από τον υγιή γενικό πληθυσμό και τους υγιείς συνομήλικούς τους. Αλλά ακόμη και όταν έχουν βγει νικητές από τη μάχη με τον καρκίνο, είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας που τα τοποθετούν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές, σε περίπτωση που μολυνθούν με τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο είναι μικροί ήρωες. Κάθε μέρα παλεύουν ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, δείχνοντας ασύγκριτη δύναμη, αντοχή και πίστη. Είναι ένας δύσκολος αγώνας, που σε συνθήκες πανδημίας γίνεται ακόμη δυσκολότερος. Στο πλευρό τους, ως σύμμαχοι και υποστηρικτές, είναι οι δυνατοί, γενναίοι γονείς τους.

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ο θεσμός που αγκαλιάζει  αυτά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο των πρωτόγνωρων δυσκολιών, τους προσφέρει ελπίδα, υποστήριξη και φροντίδα. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση που διοργανώνει η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί αναμφίβολα μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Μας δίνει την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με διακεκριμένους επιστήμονες, γιατρούς και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και οι οικογένειές τους λόγω της πανδημίας. Θα βοηθήσει, επίσης, να αναδειχθούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς και η πολιτική της ανοσοποίησης μέσω των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι έτοιμα.

Καλωσορίζω αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, με τη βεβαιότητα ότι η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των ευάλωτων παιδιών μας. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη που όλοι οφείλουμε στο πολύχρονο και συστηματικό έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και ειδικά στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για τη στήριξη που παρέχει στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και στις οικογένειές τους. Εδώ και τριάντα χρόνια, ο σύλλογος αυτός έχει σταθεί στο πλευρό τους, σαν μια μεγάλη οικογένεια, ενθαρρύνοντάς τους και εμπνέοντάς τους εμπιστοσύνη. Σε αυτή την κρίσιμη για την ανθρωπότητα στιγμή, η «ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί λαμπρό πρότυπο, το οποίο μας κάνει όλους περήφανους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή