Επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς

Επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες ως προς την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας ενόψει των Χριστουγέννων, δεδομένων των φόβων πως το άνοιγμα της αγοράς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε πως το άνοιγμα της αγοράς δεν θα είναι «όπως πολλοί είχαν φανταστεί», παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καμπανάκια», αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε Βρετανία και Γαλλία.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να μην μειώνονται στον επιθυμητό βαθμό.

Είπε επίσης ότι οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί τρίτο κύμα.

Κάλεσε δε τους πολίτες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, περιορίζοντας τις επαφές τους στην οικογένεια και τον στενό τους κύκλο.

Σημειώνεται πως λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών των δημοσιογράφων, η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μεταφέρεται για αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στις 12:30.

1.677 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Χθες ανακοινώθηκαν 1.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 95 θάνατοι ασθενών με COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 578 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Ενας στους τέσσερις διασωληνωμένους ασθενείς δεν έχει υποκείμενο νόσημα, ούτε ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 70 ετών και άνω. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δυτική Αττική, ενώ σημείωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 5% στους ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 75 ετών και στην ηλικιακή ομάδα 65 έως 74 ετών.

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς δύο 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση της πέμπτης εβδομάδας lockdown, η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID-19 είναι 83% στο σύνολο της επικράτειας, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή