ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται ρύθμιση κατά της παραβίασης lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται ρύθμιση κατά της παραβίασης lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

Ρύθμιση, εντός της ημέρας, με την οποία θα κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του lockdown από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμήθειας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την “πόρτα” δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματία την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του άλλου, προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση δύσκολης κατάστασης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα είναι για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να φύγουμε από την σεναριολογία για το τι ανοίγει και τι δεν ανοίγει», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι με το click away θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας από απόσταση, προπληρωμής και παραλαβής έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω επιδότησης 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ η μικρή και μεσαία επιχείρηση έχει δυνατότητα δημιουργίας της συγκεκριμένης υποδομής.