Δεύτερος γύρος για το Σούνιο

Δεύτερος γύρος για το Σούνιο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε –όπως διευκρίνισε– ύστερα από συνομιλία που είχε με ιδιοκτήτη ταβέρνας της περιοχής στον οποίο γνωστοποίησε ότι έψαχνε να νοικιάσει ένα σπίτι. «Το συγκεκριμένο ακίνητο, επαναλαμβάνω, ήταν για 10 χρόνια, με μια αγγελία πώλησης και ενοικίασης, ανεκμετάλλευτο», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «ήταν για μένα μια πολύ σημαντική δυνατότητα που είχα, ιδίως τις δύσκολες μέρες που ήμουν πρωθυπουργός, η οικογένειά μου να είναι κοντά. Και μου είπε ο άνθρωπος αυτός (ο ιδιοκτήτης) ότι “εγώ ούτως ή άλλως ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση του σπιτιού προκειμένου να βρω τη δυνατότητα να βρω αγοραστή γιατί έτσι όπως είναι δεν μπορώ να βρω αγοραστή”». O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως το παλαιό σπίτι το νοίκιαζε 3.600 ευρώ τον χρόνο και το νέο 6.000 ευρώ.

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο τέως πρωθυπουργός προκάλεσαν νέα ερωτήματα στη Ν.Δ.: «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύριο ευρώ!». Από τη «γαλάζια» παράταξη συμπλήρωσαν πως «όσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ τον μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μια παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά τη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου, για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα».

Η πολιτική κόντρα αναμένεται να συντηρηθεί μέχρι και την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον πρωθυπουργό: «Θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης το ενοίκιο στο σπίτι όπου διαμένει στον Λυκαβηττό; Να μάθουμε πόσα πληρώνει, αν πληρώνει, πού τα πληρώνει, σε ποιον τα πληρώνει. Θα το δώσει; Γιατί δεν απαντά;». Η απάντηση ήρθε από τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «επί σειράν ετών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία της οικογένειας του πρωθυπουργού, όλα τα ελεγκτικά σώματα που ασχολήθηκαν με αυτό, μήπως και βρουν κάτι. Τελικά ο έλεγχος γραμμή γραμμή έκλεισε χωρίς να βρεθεί τίποτα. Ολα τα στοιχεία του πρωθυπουργού είναι στο φως». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «το σπίτι όπου διαμένει στον Λυκαβηττό είναι ιδιόκτητο και δηλώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο “πόθεν έσχες”».

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή, που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και όλη την πορεία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή