Διπλή επίθεση από την αντιπολίτευση

Διπλή επίθεση από την αντιπολίτευση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντόνως επικριτικά προς την κυβέρνηση ήταν τα σχόλια της αντιπολίτευσης τόσο για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την Τουρκία όσο και για τους χειρισμούς αναφορικά με την πανδημία. Οξύτερος όλων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο, σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1), για «μία ακόμη διπλωματική ήττα για τη χώρα» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Είναι μια προφανής αδυναμία της να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας. Είμαι όσο πιο επιεικής μπορώ».

Αργότερα, σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι σήμερα η χώρα εισέπραξε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων δεκαετιών, αλλά ότι ο πρωθυπουργός δείχνει να μην καταλαβαίνει πού πατά και πού βρίσκεται. Ανέμελος στην Ελλάδα απέναντι στην πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων». Σε ανάλογους τόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη για δημόσια υγεία και οικονομία». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά». Υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έδειξε την πλήρη ανικανότητά της να προωθήσει στις Βρυξέλλες τα ελληνικά συμφέροντα», ενώ καταλόγισε αδυναμία στην κυβέρνηση «να περιορίσει την ένταση, να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας». 

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Για μία ακόμη φορά, οι φραστικές καταδίκες, η μετάθεση της συζήτησης για το μέλλον, αλλά και οι ψευδεπίγραφες κυρώσεις για τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, συνιστούν μόνο πράσινο φως για την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης». Ο κ. Κυρ. Βελόπουλος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «αδαή και ανίκανη». Τέλος, σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 τονίζεται: «Απεμπολώντας το βέτο του, ο πρωθυπουργός εξασφάλισε τον εξευτελισμό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή