Αδ. Γεωργιάδης για δοκιμή παπουτσιών στον δρόμο: Απαγορεύεται, μην παραβιάζετε τα μέτρα

Αδ. Γεωργιάδης για δοκιμή παπουτσιών στον δρόμο: Απαγορεύεται, μην παραβιάζετε τα μέτρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση να τηρούνται τα μέτρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτογραφία. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύοντας σχετική εικόνα όπου μία γυναίκα εμφανίζεται να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα.

Πρόσθεσε δε ότι οι έλεγχοι θα το λάβουν υπόψη και συμπλήρωσε πως «θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα».

Ανοιχτά βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ

Σημειώνεται ότι «ανέβασαν ρολά» σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00.

Επιπλέον, από σήμερα άνοιξαν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Με «click away» το λιανεμπόριο

Υπενθυμίζεται ότι επαναλειτουργεί και το λιανεμπόριο μόνο μέσω της υπηρεσίας «click away», δηλαδή της παραλαβής από το κατάστημα. 

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία είτε μέσω του e-shop είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και η πληρωμή θα γίνεται μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να μετακινηθεί πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη από την ηλεκτρονική πληρωμή ή sms όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης και η ώρα της μετακίνησης.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο και όχι οικογένειες ή παρέες ατόμων για να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους, ενώ θα επιτρέπονται εως 9 άτομα στην ουρά, με απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη μέθοδο του «click away» θα έχουν τελικά και τα κλειστά εμπορικά κέντρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή