Η ενόχληση Φίλη και η «συγγνώμη» Μητσοτάκη

Η ενόχληση Φίλη και η «συγγνώμη» Μητσοτάκη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια συγγνώμη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, μετά μια έντονη αντιπαράθεση που είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, έληξε το επεισόδιο ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο πρωθυπουργός, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, άκουσε τον πρώην υπουργό Παιδείας να διαμαρτύρεται έντονα και του ζήτησε να ξαναβάλει τη μάσκα του διότι ανήκει και σε «ευπαθή ομάδα».

Ο κ. Φίλης διαμαρτυρόταν καθώς ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία «βόρειο γείτονα μας».

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Φίλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε «ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω», υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή