Άρση ασυλιών εν μέσω έντασης από τη Βουλή

Άρση ασυλιών εν μέσω έντασης από τη Βουλή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη και της κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η εθνική αντιπροσωπεία, κατόπιν μήνυσης του εκδότη Γ. Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά τον πρώτο, και συνδικαλιστικού σωματείου αστυνομικών όσον αφορά τη βουλευτή του ΜέΡΑ25, με αφορμή αναφορά της κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή σε «μπαχαλάκηδες» αστυνομικούς.

Υπέρ της άρσης για τον κ. Πολάκη ψήφισαν 184 βουλευτές και 109 καταψήφισαν, ενώ για την κ. Αδαμοπούλου υπέρ ήταν 162, κατά 116 και υπήρξαν 15 «παρών».

Υψηλοί τόνοι

Κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε, ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι, με τον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην πλειοψηφία και μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ., να λέει «θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση». Νωρίτερα, με αφορμή την υπόθεση της βουλευτού του ΜέΡΑ25, και το κόμμα της –ακόμη και διά του κ. Γ. Βαρουφάκη– αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Ελλ. Λύσης επιτέθηκαν στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία μέλους του Κοινοβουλίου για κάτι το οποίο είπε κατά την άσκηση των καθηκόντων του και μάλιστα εντός της Ολομέλειας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΜέΡΑ25 να κάνουν λόγο μάλιστα για κοινοβουλευτική εκτροπή και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, πάντως, πυροδοτήθηκε ένταση και με αφορμή την αποχώρηση από την εφημερίδα «Το Βήμα» της Δήμ. Κρουστάλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για φαινόμενα λογοκρισίας στην ενημέρωση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα να τονίζει: «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα μέσα ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια».

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, τέλος, η Βουλή αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του κ. Γ. Βαρουφάκη για το περιστατικό της μετάβασής του στην Αίγινα παλαιότερα, ενώ ήταν σε ισχύ περιοριστικά των μετακινήσεων μέτρα εξαιτίας της πανδημίας: 283 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και μόλις δέκα υπέρ της άρσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή