Η ενεργειακή συνεργασία στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – υπουργού Ενέργειας ΗΠΑ

Η ενεργειακή συνεργασία στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – υπουργού Ενέργειας ΗΠΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή συνεργασία Αθήνας – Ουάσιγκτον, που αποτελεί έναν από τους έξι τομείς προτεραιότητας του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών Νταν Μπρουιλέτ, στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη.

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε και η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των δύο πλευρών καταγράφηκε πλήρης ταύτιση απόψεων για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης, Ελένη Σουρανή.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, συμμετείχαν o αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Ενέργειας Μάθιου Ζάις, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσιπ Λάιτινεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή