ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στην Κοζάνη ο Μ. Χρυσοχοΐδης: «Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά»

Στην Κοζάνη ο Μ. Χρυσοχοΐδης: «Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά»

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ» είπε και πρόσθεσε: «Το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά, η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες από τον κορωνοϊό. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, γι΄ αυτό και η προσπάθειά μας από εδώ και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης». Επιπλέον υπογράμμισε ότι «έρχεται το εμβόλιο» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «σε δύο μήνες περίπου θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή».

Στ. Πέτσας: Δεν αποκλείονται αυστηρότερα τοπικά μέτρα

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, δύο περιοχές όπου φαίνεται να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά για τη Δυτική Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις συνοικίες του Ασπροπύργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ