Ενημέρωση Σακελλαροπούλου από Δένδια

Ενημέρωση Σακελλαροπούλου από Δένδια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη θέση και τις σχέσεις της Αγκυρας με σειρά σημαντικών δρώντων όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ, ενημέρωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο κ. Δένδιας σημείωσε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των διμερών δεσμών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και με χώρες της περιοχής, καθώς και την ανάπτυξη των πολυμερών σχημάτων συνεργασίας. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς και στην τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό τον τομέα. 

Ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει, παράλληλα, τον διπλωματικό μαραθώνιο ενημέρωσης εταίρων και μη, σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις χθες συνομίλησε τηλεφωνικώς με τους νέους υπουργούς Εξωτερικών Λιθουανίας και Μολδαβίας, όπου, πέρα από τα αμιγώς διμερή, εξήγησε και την περίπλοκη πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κ. Δένδιας συνομίλησε εκτενώς και με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ για τη διαμορφούμενη κατάσταση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή