Βουλή: Κατεπείγον πολυνομοσχέδιο εφ’ όλης της ύλης

Βουλή: Κατεπείγον πολυνομοσχέδιο εφ’ όλης της ύλης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυνομοσχέδιο 160 άρθρων, αρμοδιότητας σειράς Υπουργείων με κατεπείγουσες διατάξεις κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή και εισάγεται σήμερα το μεσημέρι σε επεξεργασία κατά την διάρκεια κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, με στόχοι να τεθεί προς τελική συζήτηση και ψήφιση από την εθνική αντιπροσωπεία την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις παρατείνεται έως και την 31η Μαρτίου 2021 η ισχύς διατάξεων του υπουργείου Υγείας που έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο λήψης κατεπειγόντως μέτρων για την αντιμετώπιση συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, των οποίων η ισχύς έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει σύντομα. Όλες οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποβλέπουν στην προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού», σημειώνεται αρχικώς στην αιτιολογική έκθεση, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, στο κατεπείγον νομοσχέδιο έχουν συμπεριληφθεί δεκάδες διατάξεις αρμοδιότητας των λοιπών Υπουργείων: ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων πολλών υποθέσεων που κάθε χρόνο τέτοια εποχή – κάθε τέλος έτους – εισάγονται προς ψήφιση με τη μορφή τροπολογιών, άσχετων σε όποιο νομοσχέδιο τυχαίνει να βρίσκεται στην διαδικασία της ψήφισης.

Το φαινόμενο αυτό των πολλών τροπολογιών προκαλούσε αρνητικές εντυπώσεις και αντιδράσεις, και προκειμένου να αποφευχθεί αποφασίστηκε εδώ και λίγο καιρό να ακολουθηθεί η διαδικασία της οργανωμένης νομοθέτησης μέσω πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε αναλυτικά τις προτεινόμενες διατάξεις και τις συνοδευτικές Εκθέσεις (συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή