Folli Follie: Τα καυτά μηνύματα και η γνώση του Μαξίμου

Folli Follie: Τα καυτά μηνύματα και η γνώση του Μαξίμου

Η γνώση της τότε κυβέρνησης, καταγράφεται ως το πιό υψηλό επίπεδο.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές παρεμβάσεις που έφταναν ως το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρεται σε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στο πλαίσιο εσωτερικής επικοινωνίας στη Folli Follie, καταγράφονται στον έλεγχο που έγινε από γνωστή ελεγκτική εταιρεία, που έφερε στο φώς θέματα που έχουν προκαλέσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, ενώ οι σχετικές αποκαλύψεις ερευνώνται και από τις δικαστικές αρχές.

Ειδικότερα από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ανάμεσα σε διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τονμεγαλομέτοχο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς στο επίμαχο μήνυμα καταγράφεται μεταξύ άλλων πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο» και «ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός».

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τότε, κ. Γκότση, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς). 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρίας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινούνται και άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση και σκληρές ανακοινώσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και διαψεύσεις από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως, η Εισαγγελία της Αθήνας μελετά τον ογκωδέστατο φάκελο και το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας που βρήκε και τα επίμαχα emails και αναμένεται μετά τις γιορτές, η σχετική δικογραφία να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, αν αξιολογηθεί ότι οι αναφορές σε πρώην υπουργούς οδηγεί σε εφαρμογή των διαδικασιών για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίον οι αναφορές είναι πολλές, λόγω του ότι δεν είχε υπουργική ιδιότητα, η περίπτωση του θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και δεν θα σταλεί στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή