Αναφορά σε Μαξίμου στα επίμαχα emails της Folli Follie

Αναφορά σε Μαξίμου στα επίμαχα emails της Folli Follie

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολιτικές προστασίας, που έφθαναν έως και το Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμά του στέλεχος της εταιρείας Folli Follie, ενημερώνοντας τον μεγαλομέτοχό της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για τις προσπάθειες κάλυψης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του ομίλου, που οδήγησαν τελικώς στην κατάρρευσή του και τους μεγαλομετόχους του στη φυλακή.

Ο εξονυχιστικός διαχειριστικός έλεγχος που διενεργήθηκε στη Folli Follie, από εγνωσμένου κύρους ελεγκτική εταιρεία, έφερε στην επιφάνεια ενδείξεις για παρασκηνιακές πολιτικές κινήσεις κάλυψης της εταιρείας από σημαίνοντα –τότε– κυβερνητικά στελέχη, ενώ σε ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο εσωτερικής αλληλογραφίας στελεχών της Folli Follie, καταγράφεται «γνώση και του Μεγάρου Μαξίμου» και «ενημέρωση του τότε πρωθυπουργού».

Πάντως, οι αποκαλύψεις, που έχουν πυροδοτήσει τις πολιτικές αντιδράσεις, αξιολογούνται από τις εισαγγελικές αρχές πριν πάρουν, αν έτσι κριθεί, τον δρόμο για τη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανοίγοντας νέα κεφάλαια ενδεχόμενης κοινοβουλευτικής διερεύνησης.

Ωστόσο, εκτός από τους υπουργούς που κατονομάζονται από τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie ως «ισχυροί σύμμαχοι» της εταιρείας στην προσπάθειά της να καλύψει τις παράνομες πρακτικές της, υπάρχει και μήνυμα προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, έναν εκ των μεγαλομετόχων της, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κύριε Τζώρτζη, η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μη βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 16.15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). 

Ο,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε». Βεβαίως, τα αναφερόμενα στο επίμαχο μήνυμα μένει να επιβεβαιωθούν, καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο από την έρευνα που διενεργήθηκε έως τώρα που να παραπέμπει σε οποιαδήποτε γνώση η ανάμειξη της τότε κυβέρνησης και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Σε πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας, πάντως, αναφέρονται και άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ ειδική αναφορά από τη διαχειριστική έρευνα για τη Folli Follie γίνεται σε ποσό 80.000 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν να έχουν διακινηθεί από τον προσωπικό λογαριασμό του μεγαλομέτοχου της εταιρείας Tζώρτζη Κουτσολιούτσου. Οπως αναφέρεται στην έκθεση έρευνας της PricewaterhouseCoopers, που έκανε τον έλεγχο, το ποσό αυτό δεν είναι βέβαιο πού κατέληξε, με δύο ενδεχόμενα να καταγράφονται ως πιθανά. Είτε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς στην περιφέρεια του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, είτε σε φυσικό πρόσωπο, που μένει η έρευνα να αποκαλύψει.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον Μάκη Μπαλαούρα, για τον οποίο οι αναφορές στην έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie είναι πολλές, λόγω του ότι δεν είχε υπουργική ιδιότητα, η περίπτωσή του θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και δεν θα σταλεί στη Βουλή, ενώ εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως τα αναφερόμενα σε αυτόν προσφέρονται μετά βεβαιότητας για περαιτέρω έρευνα, όπως για παράδειγμα το ποσό των 80.000 ευρώ ως προς την τελική του κατάληξη, η ενημέρωση του ιδίου προς την εταιρεία για επικείμενη τροπολογία που ψηφίστηκε για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και γενικά τα αναφερόμενα εν γένει σε αυτόν, ότι «υπερέβαλε εαυτόν» για τα συμφέροντα της Folli Follie.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή