Πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη Folli Follie

Πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη Folli Follie

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χριστουγεννιάτικη πολιτική θύελλα ξέσπασε με αφορμή τα emails στελέχους της Folli Follie προς τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Οι τέως υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα ονόματα φέρεται να εμπλέκονται, έχουν αντιδράσει έντονα, και τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν συνεχώς τα δικά τους ερωτήματα.

Σε σχέση με το τέταρτο ηλεκτρονικό αρχείο που έγινε γνωστό, από τη Ν.Δ. αναφέρουν ότι «τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι Αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο».

Και ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης προχώρησε ήδη στο πρώτο εξώδικο σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, και τα άλλα στελέχη του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, Μάκης Μπαλαούρας και Σταύρος Αραχωβίτης, που εμφανίζονται να συνδράμουν στην εταιρεία τη χρονική στιγμή που είχε μπει στη δίνη της οικονομικής κατάρρευσης, έχουν ανακοινώσει πως θα κινηθούν δικαστικά. Από την Κουμουνδούρου ρωτούν τη Ν.Δ. γιατί, «αφού κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε και η ίδια το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία; Hταν και ο κ. Μητσοτάκης στο νταραβέρι;». Το δεύτερο ερώτημα αφορά την κύρωση της ΠΝΠ, τον Μάιο του 2020, που προέβλεπε ακριβώς την ίδια παράταση για το καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών. «Η Ν.Δ. για άλλη μία φορά πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένη», συμπληρώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το σίριαλ της Folli Follie αναμένεται να έχει συνέχειες, αφού από τη «γαλάζια» παράταξη σημειώνουν με ανακοίνωσή τους, βάζοντας στο κάδρο συνεχώς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως «η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα αποτελέσματά της. Ομως προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κ.λπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».

Η Κουμουνδούρου επιμένει να μιλάει για κινήσεις αντιπερισπασμού και κατηγορεί τη Ν.Δ. πως «διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει. Την ίδια στιγμή, όμως, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε “την ακρίβεια των ισχυρισμών του ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά”».

Αποφασισμένοι να επιμείνουν δείχνουν στη Ν.Δ.: «Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοϊκή μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή