Αδ. Γεωργιάδης: Την πρώτη εβδομάδα του 2021 τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Αδ. Γεωργιάδης: Την πρώτη εβδομάδα του 2021 τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown» διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα συζητηθούν τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο click away και τα υπόλοιπα μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στην συνέχεια, καθώς, όπως είπε, είναι κάτι θετικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

Σχετικά με τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με την μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει “φρένο” από τους λοιμωξιολόγους», ενώ αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία».

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και σημείωσε ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».

Τέλος, για τα εμβόλια ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα ήταν «τραγικό σφάλμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κομισιόν θα βρει τη λύση. Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή