ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Χρέος μας να κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην έρθει τρίτο κύμα»

«Χρέος μας να κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην έρθει τρίτο κύμα»

Έκκληση στους πολίτες να γιορτάσουν φέτος τα Χριστούγεννα με «πολύ στενές οικογενειακές συνάξεις» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του από το νοσοκομείο της Βέροιας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία.

«Θέλω και πάλι να κάνω μία έκκληση. Να αποφύγουμε ειδικά τις συναθροίσεις στα σπίτια. Για να μη βιώσουμε και πάλι μία αναζωπύρωση της πανδημίας, ένα τρίτο κύμα το οποίο θα δοκιμάσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αν και τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα και η πίεση στα νοσοκομεία έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά «οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί».

«Οι υγειονομικοί δίνουν το παράδειγμα»

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ».

«Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς» είπε.