Ανοίγει η βεντάλια της αντιπαράθεσης Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει η βεντάλια της αντιπαράθεσης Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή θα είναι η ανάπαυλα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα μέτωπα που έχουν ανοίξει με την κυβέρνηση είναι πολλά και θα απασχολήσουν έντονα το κόμμα ακόμα και τις ημέρες των εορτών. Η πανδημία και ο εμβολιασμός παραμένουν το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα. Χθες ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε και επίσημα στη Βουλή το αίτημά του για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα διαφάνειας και λογοδοσίας της κυβερνητικής εξουσίας». Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθούν πολύ στενά τις καταγγελίες για την υπόθεση της Folli Follie, ενώ ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά και τα ελληνοτουρκικά, δείχνοντας τις προθέσεις του για το 2021.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει τις συμβάσεις για τους εξοπλισμούς, ζητώντας εξηγήσεις για τα οικονομικά μεγέθη που θα σπαταληθούν το επόμενο διάστημα. Οπως ανέφερε (militaire.gr), «τέτοιου είδους επίσπευση διαδικασιών δεν είχαμε δει ούτε την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων» και πρόσθεσε πως «επειδή δεν θέλω να υπαινίσσομαι κάτι, λέω ότι θα πρέπει να τηρήσουν τις διαδικασίες, να δώσουν σε πλήρη διαφάνεια όλα τα στοιχεία και να μας εξηγήσουν κυρίως ποια είναι η στρατηγική στην ενίσχυση των Εν. Δυνάμεων, που κατά τα άλλα είναι απαραίτητη και πρέπει να προχωρήσει και σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό». Για τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών εξέφρασε την ανησυχία του η διπλωματική ήττα των Βρυξελλών να εξελιχθεί σε εθνική ήττα.

Η Folli Follie

Για το θέμα της Folli Follie, από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως οι υπουργοί του κόμματος ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου. «Οσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη», αναφέρουν και επιμένουν πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα. Απαντήσεις εξακολουθούν να ζητούν από τη Ν.Δ.: «Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδέχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρεία δηλώνοντας ότι τα 80.000 ευρώ πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας. Για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής;»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου: «Επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρεία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη». Η Εndeavor απάντησε πως δεν πρόκειται για τον Δ. Κουτσολιούτσο της Folli Follie, αλλά για ανιψιό του, και συμπλήρωσε: «Ούτε η Endeavor Greece ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli Follie».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή