Μήνυμα του πρωθυπουργού για την ασφάλεια του εμβολίου

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την ασφάλεια του εμβολίου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον εμβολιασμό του κατά της Covid-19 στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την E.E.», καθώς το εμβόλιο παραδόθηκε την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Πρόσθεσε μάλιστα πως σήμερα «όλες οι Ελληνίδες και Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήγησε πως «πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιάζομαστε πρώτοι για να δείξουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει να είναι αυτοί οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον».

Στόχος, όπως είπε, είναι να εμβολιάσουμε τους επόμενους μήνες τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα δείχνουν με τον καιρό μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα εμβόλια.

«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό και οι συμπολίτες μας που μπορεί με καχυποψία να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid, ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

Εξέφρασε την εκτίμηση πως «όλα αυτά θα γίνουν πράξη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 για να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν» λίγο μετά τις 14:00 και τον υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό ο πρωθυπουργός έκανε το σχόλιο «παντελώς ανώδυνο» και δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλή αρχή» στο νοσηλευτικό προσωπικό. 

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε είχε δηλώσει φτάνοντας στο νοσοκομείο.

  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή