Σηκώνει τους τόνους με το εμβόλιο ο Αλ. Τσίπρας

Σηκώνει τους τόνους με το εμβόλιο ο Αλ. Τσίπρας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης κατά τον εμβολιασμό του να προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, ωστόσο η ανταπόκριση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μήνυμά του ήταν για πολλούς στην Κουμουνδούρου η έμπρακτη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσπαθήσει να κλείσει το μάτι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Σχετικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου, με τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει το εμβόλιο «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη», συμπληρώνοντας: «Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν, διότι έστω και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε». Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Η έλευση του εμβολίου και οι λίγες δόσεις που είναι διαθέσιμες στην πρώτη φάση ήταν μια ακόμα ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στην είσοδο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πως «οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επαναφέρουν τον ιό».

Για άλλη μια φορά επιτέθηκε στο Μαξίμου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία στη δεύτερη φάση: «Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σχέδιο. Το σχέδιο αυτό απαιτεί την ενίσχυση του ΕΣΥ και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενίσχυση κυρίως των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά δωρεάν τεστ», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου θα επιμείνουν στο θέμα της πανδημίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως επιχειρεί να χειραγωγήσει για άλλη μια φορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για την κυβέρνηση πως «ετοιμάζεται τώρα να δώσει ακόμα 18,5 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ ως εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό». Προειδοποιούν μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μη διανοηθεί να μοιράσει δημόσιο χρήμα χωρίς αντικειμενικά κριτήρια για την αναγνωσιμότητα / τηλεθέαση / επισκεψιμότητα του εκάστοτε μέσου και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά» και ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά από την πρώτη ημέρα.

Για το θέμα των εμβολιασμών ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε πως «έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας και απαιτείται σχέδιο, χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Οι πολίτες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να είναι στο επίκεντρο των εμβολιασμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή