Στ. Πέτσας: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Στ. Πέτσας: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

«25 εκατ. δόσεις εμβολίου έως τον Ιούνιο στην Ελλάδα»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε ότι αρχίζει σήμερα, Τρίτη, η πρώτη συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είμαστε κοντά σε αυτό στο στάδιο. Ωστόσο, παρέπεμψε στην συζήτηση στην επιτροπή για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου ή σταδιακά, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να μην αυξηθεί πολύ η κινητικότητα.

Ως προς τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι περίπου 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένεται να έχουν φτάσει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου βάσει του σχεδιασμού. Όπως τόνισε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, η χώρα θα έχει παραλάβει 429.000 εμβόλια των Pfizer/ BioNTech έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά και κίνηση αλληλεγγύης, ενώ σημείωσε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρέωση εμβολιασμού, αλλά τα κίνητρα. Επεσήμανε δε ότι, αφού χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίδεται πιστοποιητικό και στην αγγλική γλώσσα.

Στην Αθήνα η ειδική πτήση με 83.850 δόσεις του εμβολίου

Νωρίτερα, έφθασε στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech με ειδική πτήση που προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή