ΚΟΜΜΑΤΑ

Σφοδρή σύγκρουση με επίκεντρο τους εμβολιασμούς

Σφοδρή σύγκρουση με επίκεντρο τους εμβολιασμούς

Οι αξιωματούχοι που επέλεξε η κυβέρνηση να εμβολιαστούν προκάλεσαν έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για «ουρές υπουργών και γενικών γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δείξει πως ο πρωθυπουργός δεν έχει θέσει σωστά τις προτεραιότητες, έκανε λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι» την ώρα που οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους έως και το τέλος του καλοκαιριού για να εμβολιαστούν και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια τον μήνα, για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 τον Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου. Ολοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες».

Η απάντηση με καυστικό ύφος ήρθε από τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό και όχι για τον λαϊκισμό. «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη συνέχεια του κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα γιατί επενδύει στην καταστροφή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε επίσης πως «κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε –και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας– είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα». Κατηγόρησε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις, θυμίζοντας πως στις 2 Νοεμβρίου κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι πουλάει ελπίδα, μιλώντας για «ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί».

Στην κόντρα παρενέβη και η Φώφη Γεννηματά: «Είναι ώρα να τελειώσει το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια. Η δουλειά της είναι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός και το ασφαλές άνοιγμα. Ευθύνη του πρωθυπουργού είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου πως «θυμήθηκε τα τεστ στο και πέντε, το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει. Οπως και καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία». Σημειώνεται τέλος πως στις 12 το μεσημέρι, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα εμβολιαστεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.