Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Τα ονόματα στο τραπέζι

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Τα ονόματα στο τραπέζι

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δώδεκα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα όπου θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές και θα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές αναμένεται να γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου το χαρτοφυλάκιο του Τάκη Θεοδωρικάκου μπορεί να καταλήξει στα χέρια του Μάκη Βορίδη με αναπληρωτή τον κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος όμως δεν αποκλείεται να αναλάβει τελικά θέση στο οικονομικό επιτελείο. 

Σε αυτή την περίπτωση ο νυν υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίο ωστόσο ακούγεται έντονα ο Σπήλιος Λιβανός. Κατά τα λοιπά κλειδί θεωρείται η πιθανή μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο Εργασίας, με την θέση του υπουργού Ενέργειας να ακούγεται πως μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Παπαθάναση εάν μετακινηθεί από το Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο τουρισμού φαίνεται πως πηγαίνει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να είναι σίγουρη και η αλλαγή. Το όνομα του κ. Ρουσόπουλου ακούστηκε και για το Υγείας, κάτι που δεν φαίνεται να προχωρά, καθώς ο Β. Κικίλιας φαίνεται πως παραμένει με αναβαθμισμένο –σε θέση αναπληρωτή– τον κ. Κοντοζαμάνη. Ο Θοδωρής Λιβάνιος μετακινείται, όπως όλα δείχνουν, στο Μαξίμου, ως στενός συνεργάτης του κ. Γεραπετρίτη κάτι που έχει ενδιαφέρον για την συνέχεια. Στο τουρισμού ή στο μεταναστευτικής πολιτικής θα πάει μάλλον η Σοφία Ζαχαράκη, υπό τον Νότη Μηταράκη που παραμένει. Στο σχήμα φαίνεται πως μπαίνει και ο Γιάννης Οικονόμου, πιθανότατα στη θέση της κ. Ζαχαράκη. Κατά τα λοιπά ο βουλευτής Γιάννης Μπούγας πιθανόν να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στη θεσή του υφυπουργού πιθανόν να μπει «νέο αίμα» ο 36χρονος Γιώργος Κώτσηρας. Δεν αποκλείεται ωστόσο να παραμείνει και ο κ. Τσιάρας. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Παιδείας στο σχήμα μπορεί να εισέλθει και ο Άγγελος Συρίγος. 

Ο Κώστας Κατσαφάδος πιθανόν να αναλάβει χρέη υφυπουργού στο Ναυτιλίας ενώ ο Γιώργος Στύλιος από την Αρτα θα πάει, όπως φαίνεται, στη θέση του κ. Ζαριφόπολου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος ενδέχεται να μετακινηθεί και ο Κώστας Σκρέκας.

Ο αμετακίνητοι

Από εκεί και πέρα αμετακίνητοι παραμένουν οι Χρήστος Σταικούρας, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λίνα Μενδώνη, Κώστας Καραμανλής, ενώ στη θέση τους ως αναπληρωτές αναμένεται να παραμείνουν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στο υπουργείο Οικονομικών και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Εξωτερικών.

Για την θέση του εκπροσώπου φαίνεται πως οδεύει ο Χρήστος Ταραντίλης, ενώ στην θέση της παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή