Το βιογραγικό του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας, Κ. Κατσαφάδου

Το βιογραγικό του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας, Κ. Κατσαφάδου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1979 στον Πειραιά και έχει καταγωγή από την Μάνη και την Κάρπαθο. Είναι νυμφευμένος με την Νόρα Μιχαλολιάκου και έχουν μια κόρη την Καλλιόπη-Άννα.

Αποφοίτησε ως Οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management.

Διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το 2007 εκλέχτηκε Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 2010 έως το 2013.

Το 2002, σε ηλικία 23 ετών, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι.

Από το 2004 και για μια δεκαετία οι συνάδελφοι του οικονομολόγοι, τον εξέλεγαν ανελλιπώς εκπρόσωπό τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΣΤΑ).

Το 2006 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς ξεπερνώντας τις 25.000 ψήφους.

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων εξελέγη για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου & του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς & Νήσων.

Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε αναπληρωτή Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγην πρώτος βουλευτής στην Ά Πειραιώς & Νήσων και τοποθετήθηκε σε Επιτροπές της Βουλής.

Μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης και την τοποθέτησή του ως υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Κατσαφάδος δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνει στο πρόσωπό μου και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά μας, σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα. Η Ναυτιλία είναι η σημαία μας στον κόσμο. Είναι μαζί με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, οι πυλώνες για την ανάπτυξή μας. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι ναυτικοί και οι νησιώτες μας, αποτελούν το μεγάλο πλούτο της χώρας. Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις στη συνέχιση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που γίνεται για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή