Ορκίζονται σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίζονται σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Τα νέα πρόσωπα 

Οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την είσοδο στην κυβέρνηση των Άγγελου Συρίγου, Γιώργου Αμυρά και Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και την αναβάθμιση των Κώστα Σκρέκα, Σπήλιου Λιβανού και Βασίλη Κοντοζαμάνη. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η αναδιάταξη μετά από 1,5 χρόνο διακυβέρνησης δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μια “αποτυχημένη” κυβέρνηση κάτι που αποτυπώνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία, όπως το “Οικονομικών”, το “Εξωτερικών”, το “Υγείας”, το “Άμυνας” και “Ανάπτυξης”. 

Μία από τις αλλαγές, όπως τονίζεται, είναι ότι «κάθε υπουργείο αποκτά και υφυπουργείο, κάτι που προέκυψε λόγω φόρτου εργασίας καθώς υπάρχουν πολλές προκλήσεις και κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση».

Τέλος, δημιουργούνται τομείς ειδικότητας όπως στο υπουργείο Τουρισμού, όπου η Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού και στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα σύγχρονου πολιτισμού. 

Ανασχηματισμός: Η ανθρωπογεωγραφία της κυβέρνησης

Αναλυτικά η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή