Εκλογικό ανασχηματισμό βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογικό ανασχηματισμό βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσωκομματικές σκοπιμότητες και πρόωρες εκλογικές ματιές καταλογίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το ανακάτεμα της τράπουλας που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι σαφές πως για τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου θα εστιάσει σε πολύ υψηλούς τόνους την αντιπολίτευσή της στις επιλογές που έκανε, καθώς και στις αλλαγές που δεν έκανε ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «φιάσκο» και για το μεγαλύτερο υπουργικό σχήμα των τελευταίων χρόνων, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος από τις αποτυχίες του και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπόρεσε να κάνει καμία απολύτως τολμηρή κίνηση για τις δεκάδες παλινωδίες της κυβέρνησής του. «Ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και από την Κουμουνδούρου συμπληρώνουν πως δεν άλλαξαν οι υπουργοί που έκαναν τα περισσότερα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας: Χ. Θεοχάρης, Β. Κικίλιας, Ν. Κεραμέως και Χρ. Σταϊκούρας. Εκτιμούν παράλληλα πως ο «πρωθυπουργός αποσκοπεί αφενός στο να κατευνάσει τις εσωκομματικές γκρίνιες για την αξιοποίηση του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, αφετέρου σε ρουσφέτια και ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του».

Σε αυτή τη γραμμή σημειώνουν πως υπουργοποίησε πολλούς βουλευτές του σκληρού κομματικού μηχανισμού, κυρίως της «σαμαρικής πτέρυγας», επιχειρώντας να προετοιμάσει το έδαφος για εκλογές μέχρι το φθινόπωρο. Το άρωμα της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες υπάρχει έντονο στα γραφεία της Κουμουνδούρου από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, καθώς η είσοδος στο υπουργικό συμβούλιο 11 «γαλάζιων» βουλευτών από όλη την περιφέρεια χτύπησε ένα ακόμη καμπανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έσπευσαν να «κοκκινίσουν» με τον πιο εμφατικό τρόπο την ιδεολογική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει με τη Ν.Δ., στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η αναβάθμιση του Μ. Βορίδη, η είσοδος της Σ. Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Α. Πλεύρη στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα, αλλά σφραγίδα Ακροδεξιάς».

«Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού. Το δήθεν “νέο ξεκίνημα” ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς. Η φθορά τους επιταχύνεται», αναφέρει σε  ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΚΕ επισημαίνει πως «δεν πρόκειται για “επανεκκίνηση”, αλλά για “επιτάχυνση” της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου».

Τον μεγάλο αριθμό του υπουργικού σχήματος επισημαίνουν και στην Ελληνική Λύση: «Σε μία “κυβέρνηση αρίστων”, όλοι οι άριστοι χωρούν. Διά τούτο, εντός ενός υπουργείου φτιάχνεις άλλα 3-4 υφυπουργεία, για να χωρέσουν άπαντες». «Τι “νέο” έφερε ο ανασχηματισμός; Ακόμα μεγαλύτερη άλωση της κυβέρνησης και του κράτους από κομματικά στελέχη και παρέλαση “άριστων” επιτελαρχών στην εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας», τονίζεται από το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή