Ορκωμοσία κυβέρνησης: Μήνυμα Ιερώνυμου για «καλή συνεργασία»

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Μήνυμα Ιερώνυμου για «καλή συνεργασία»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρώτων έξι υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τρίτης, στον απόηχο και της χθεσινής αντίδρασης της Εκκλησίας στα νέα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ και προβλέπουν και κλείσιμο των ναών. 

Ο κ. Ιερώνυμος μετά το τέλος της πρώτης «δόσης» της ορκωμοσίας, ευχήθηκε «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το σύντομο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Μήνυμα Ιερώνυμου για «καλή συνεργασία»-1

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ερωτήθηκε σχετικά με τη στάση που τηρεί η Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανείων και εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα πάνε καλά», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου, απαντώντας, στη χθεσινή τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου, που ζητούσε να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια, είχε στείλει σαφές μήνυμα προς την Εκκλησία, τονίζοντας ότι «οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή