Παράδοση υπουργείων σε φορτισμένο κλίμα

Παράδοση υπουργείων σε φορτισμένο κλίμα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύσκολο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους, αλλά όχι και για τους υπαλλήλους του υπουργείου. 

Στη σχέση του με τον πρωθυπουργό που παραμένει αδιατάρακτη, παρά την έξοδό του από το νέο κυβερνητικό σχήμα, εστίασε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του. Εσπευσε να απαντήσει στις «φήμες» για κρίση στη σχέση του με τον Κυρ. Μητσοτάκη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με τον πρωθυπουργό με συνδέει μια πανίσχυρη σχέση, ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική». Υπενθύμισε ότι έχει υπάρξει σύμβουλος του πρωθυπουργού πριν εκείνος να είναι καν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε σε «σχέση που ασφαλώς δεν αφορά τη συχνότητα, αλλά την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας». 

Σημείωσε επίσης τη συμβολή του στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στον κόσμο της παράταξης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον επέλεξε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια ως υπουργό Εσωτερικών. «Μου έδωσε τη δυνατότητα να παραγάγω ένα πολύ σημαντικό έργο για τους πολίτες», τόνισε. Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε συνέχιση του κυβερνητικού έργου. 

Στο υπ. Περιβάλλοντος

Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του υπουργείου Περιβάλλοντος από τον Κ. Χατζηδάκη στον Κ. Σκρέκα. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τις κυριότερες στιγμές της θητείας του, με πρώτες την «επιχείρηση διάσωσης» της ΔΕΗ, την περαιτέρω ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τον σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης στη Δυτ. Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη και τα δύο πρόσφατα πολυνομοσχέδια, για περιβαλλοντικά και πολεοδομικά ζητήματα. «Δεν κρύβω ότι ο αποχωρισμός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είναι εύκολος, γιατί έχω συνδεθεί συναισθηματικά με την προσπάθεια και με αυτό το υπουργείο. Θα είμαστε και θα είμαι εδώ για να βοηθήσω, αν χρειαστεί, τη νέα ομάδα στη διαδικασία μετάβασης», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε στα επιτεύγματα της θητείας του την επανεξέταση του συνόλου των δασικών χαρτών, παρότι αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήταν από τα ζητήματα που είχαν προκαλέσει εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Κ. Σκρέκας στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε επανειλημμένα τον πρωθυπουργό και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει από τη δική του πλευρά ώστε εκείνος «να έχει την ευκαιρία να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διακυβέρνηση της χώρας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή