Καταψήφισε την έκθεση για ωκεανούς

Καταψήφισε την έκθεση για ωκεανούς

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καταψήφισε την ετήσια έκθεση για ωκεανούς και το δίκαιο της θάλασσας, με αιτιολογία ότι αναφέρεται στη Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία καταψήφισε, ενώ τέσσερις χώρες (Κολομβία, Βενεζουέλα, Μαδαγασκάρη και Νιγηρία) απείχαν από την ψηφοφορία. Στην πράξη, η Τουρκία καταψήφισε ένα κείμενο το οποίο, ακριβώς λόγω της προσήλωσής του στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, υπονομεύει τους έωλους ισχυρισμούς της Αγκυρας περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι «με τη στάση της αυτή η Τουρκία δείχνει για ακόμη μία φορά την πλήρη απομόνωσή της όσον αφορά την αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού, αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή