Γ. Γεωργαντάς: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 85 ετών

Γ. Γεωργαντάς: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 85 ετών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 85 ετών, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και έχουν ηλικία άνω των 85 ετών, θα αρχίσουν από τη Δευτέρα να λαμβάνουν μηνύματα για το πού και πότε μπορούν να εμβολιαστούν.

«Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην πλατφόρμα (μέσω της άυλης συνταγογράφησης) και μπορούν να αλλάξουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η αρμόδια επιτροπή.

Σημείωσε δε ότι οι άνω των 85 ετών είναι περίπου 100.000 άτομα, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί σχεδόν 26.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει αργότερα, όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού και για αυτήν την κατηγορία πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT