Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ώστε να καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «ανεπαρκή διαχείριση», σημειώνοντας πως «φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο».

Επίσης, ζήτησε να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ζητήσει η Ε.Ε. τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια του κορωνοϊού, ώστε να παρασκευασθούν εγχώρια και αν αυτό δεν ευοδωθεί να δοθεί η δυνατότητα για διμερείς συμφωνίες και πέρα από το πλαίσιο της Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, οι εξασφαλισμένες από την Ε.Ε. δόσεις δεν επαρκούν», σχολιάζοντας ότι «αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς είναι βέβαιο ότι ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα έχει δημιουργηθεί η αναγκαία ανοσία στην κοινότητα για να προστατευτούμε».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές για ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή