ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης: Στη Βουλή τα 12 μίλια στο Ιόνιο

chr-tarantilis-sti-voyli-ta-12-milia-sto-ionio-561222529

Την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. προς δυσμάς, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σημειώνοντας πως από αύριο ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

«Υλοποιείται έτσι μια ιστορικής σημασίας απόφαση, με την Ελλάδα να διευρύνει για πρώτη φορά μετά το 1947 την έκταση της επικράτειάς της», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, προσθέτοντας πως στο άρθρο 1, παρ. 2, του νομοσχεδίου υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της και στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Ανέφερε επίσης ότι «κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την έγκριση της αγοράς μιας μοίρας 18 (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Γίνεται, έτσι, ένα ακόμη βήμα, στην κατεύθυνση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα αεροσκάφη αυτά θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης».

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως αυτή έχει βελτιωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, με καταγεγραμμένη μείωση των ενεργών κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.