Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι

Στόχος ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμοί θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί το 70%, ώστε να πετύχουμε την ανοσία».

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως αυτή έχει βελτιωθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, με καταγεγραμμένη μείωση των ενεργών κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα βήμα – βήμα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και σχεδιάζουμε την αντεπίθεσή μας», τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Όπως είπε «σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα για τους πολίτες ηλικίας 85 και άνω».

«Οι τρόποι που είναι στη διάθεσή μας για το ραντεβού είναι τρεις: Πρώτον: Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να παροτρύνουμε και να βοηθήσουμε γονείς και συγγενείς να εγγραφούν άμεσα.

Δεύτερον: Μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Τρίτον: Αφορά τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό και πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος του μήνας αναμένονται στη χώρα 424.624 δόσεις από τη Pfizer και τη Moderna. «Θα αυξηθούν οι δόσεις το επόμενο διάστημα».

«Βεβαίως, η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή